当前日期时间
当前时间:
 
商品点评
 
当前位置
点评详情
发布于:2020-7-8 04:28:35  访问:2 次 回复:0 篇
版主管理 | 推荐 | 删除 | 删除并扣分
Δημοσιονομική Αριστερά πραγματικότητα ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Διαφωνούν εντός του ΣΥΡΙΖΑ για τον χειρισμό του χρέους
ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ τιμεσ ηλιακων θερμοσιφωνων Η «αριστερή στροφή» elco sonne ηλιακοι θερμοσιφωνεσ θερμανση πελλετ Τσίπρα αντιμέτωπη pelletech 25 με elco θερμοσιφωνεσ τη ηλιακοί θερμοσίφωνες compact πυρηνόξυλο πωληση «ρεαλιστική» τάση...\"
Διαφωνούν εντός του ΣΥΡΙΖΑ για τον χειρισμό του χρέους ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
Η «αριστερή στροφή» Τσίπρα αντιμέτωπη με τη «ρεαλιστική» τάσηΌλο και περισσότερο εμφανείς γίνονται τις τελευταίες ημέρες οι διαφορετικές προσεγγίσεις, που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα κινηθεί μία κυβέρνηση της Αριστεράς για το χειρισμό του υπέρογκου χρέους, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα βρεθεί στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών συζητήσεων, μετά τις γερμανικές εκλογές.
Η βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι απαιτείται διαγραφή τουλάχιστον του 50% του χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο και να μην ναρκοθετεί την πορεία και την ανάπτυξη της χώρας, με τις πολιτικές λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής, αποτελεί κοινό τόπο σχεδόν όλων των τάσεων. Ωστόσο οι διαφωνίες ξεκινούν από το πώς θα διεκδικηθεί η διαγραφή αυτή από τους δανειστές και τι θα κάνει μία αριστερή κυβέρνηση εφόσον το αίτημα δεν γίνει αποδεκτό. Εάν δηλαδή θα υπάρξουν έως και μονομερείς ενέργειες από την πλευρά της wikipedia.orgΕλλάδας.
Η συζήτηση φούντωσε από την περασμένη Κυριακή όταν ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του άφησε να διαφανεί ότι μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει και μονομερείς ενέργειες, όπως στάση πληρωμών, εάν δεν γίνουν δεκτές προτάσεις, όπως το πάγωμα των τόκων για μια τετραετία
«Οι μονομερείς ενέργειες δεν αποτελούν επιθυμία, αλλά αν μας εξωθήσουν σε αυτές δεν θα διστάσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε τη ζωή και την αξιοπρέπεια του λαού μας» είχε τονίσει ο κ. Τσίπρας, αφήνοντας στο εσωτερικό του κόμματος και όχι μόνο την αίσθηση μίας «αριστερής στροφής», καθώς υπέρ των δυναμικών κινήσεων τάσσεται η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Στρατούλη και Νίκου Χουντή.
Στον αντίποδα όμως αυτής της προσέγγισης υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες δύο συνεντεύξεις στελεχών, οικονομολόγων μάλιστα, της λεγόμενης «ρεαλιστικής» τάσης, που προκρίνει πιο συμβιβαστικές κινήσεις.
Την αρχή έκανε ο Γιάννης Δραγασάκης, υπεύθυνος για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που απέρριψε με προσεκτικό τρόπο τη λογική των μονομερών ενεργειών, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι πανάκεια η διαγραφή του χρέους, αλλά η αντιμετώπιση των αιτιών, που παράγουν ελλείμματα.
Στέλνοντας ένα μήνυμα στους συντρόφους της αριστερής πτέρυγας ο κ. Δραγασάκης τόνιζε ότι «όταν υπάρχει η αυταπάτη των εύκολων και ανώδυνων λύσεων, τότε όταν κάποιος λέει πως \"δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε καυστηρεσ πελλετ τιμεσ ανώδυνες λύσεις\" δεν ακούγεται ευχάριστα, και μάλιστα η αποκάλυψη της αυταπάτης ονομάζεται \"δεξιά στροφή\". Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και ο λαός πρέπει να τη γνωρίζει».
Για να μην μείνει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ισχυρό ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ κατά των ρήξεων, ήλθε και η συνέντευξη του Γιώργου Σταθάκη (στο ΑΠΕ), ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά για την πρόθεση του κόμματός του να προβεί σε μονομερείς ενέργειες: «Δεν νομίζω ότι μονομερώς θα προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Θέλει συμφωνία στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να καταλήξουν και ότι η βάση για όλα αυτά είναι ότι αυτό, που προτείνεται από το Μνημόνιο για το χρέος, δεν είναι βιώσιμο. Αυτός είναι κοινός τόπος. Το ίδιο το ΔΝΤ ζητάει, άλλωστε, τη διαγραφή κατά 40% του ελληνικού χρέους. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ, που προκρίνει διαγραφή της τάξης περίπου κατά 50%, δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου».
Εκφράζεται πάντως από κάποιες πλευρές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να πατά εσκεμμένα σε δύο βάρκες, ώστε να κερδίσει χρόνο: Είναι υπέρ της διαγραφής χρέους για να κερδίσει την οργισμένη με την τρόικα και τους δανειστές κοινωνία, αλλά διαβεβαιώνει την ίδια ώρα τους ευρωπαίους ότι θα ακολουθήσει το δρόμο της διαπραγμάτευσης. Στην πραγματικότητα είναι ακόμη νωρίς για να είναι σίγουρος κανείς, πού θα οδηγηθούν οι διεθνείς συζητήσεις για το ελληνικό χρέος (με δεδομένο ότι υπέρ της διαγραφής τάσσεται αναφανδόν ακόμη και το ΔΝΤ) και ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να τηρεί στάση αναμονής, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ιδίως τώρα που απευθύνεται και σε διαφορετικά ακροατήρια.
ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»
Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β` Αθηνών.
Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.
Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.
Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.
Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.
Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».
Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5
και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.
«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το \"μαζί τα
φάγαμε\". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν \"ελάτε να πάμε
μπρος\". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:
Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.
Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς και kommata.grκόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:
«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εκλογές, που δεν είναι εθνικέςεκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».
Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο ψηφοφόρος δεν ενδιαφέρεται για τα kommata.grκόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.
Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο wikipedia.orgτουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».
Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
source: http://www.protothema.gr/politics/article/309941/diafonoun-edos-tou-suriza-gia-ton-heirismo-tou-hreous/
ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ…
共0篇回复 每页10篇 页次:1/1
共0篇回复 每页10篇 页次:1/1
我要回复
回复内容
验 证 码
看不清?更换一张
匿名发表 
脚注信息

Copyright © 2017-2020 lyjmoon All Rights Reserved.云剑国际集团 版权所有  粤ICP备17084075号

访问统计